- · Temel formül yeteneklerine (dört işlem, oranlar, vergi dahil ve hariç uygulamaları, yüzdeler), formül ve veri hücresinde çeşitli düzenleme yeteneklerine ve yine temel olarak Excel araçlarının kullanımına hakim olmak.
- · Excel çalışma ortamının detaylarını, ortamı özelleştirmeyi ve dosya kaydetme seçeneklerini bilmek.
- · Formüllerde adresleme konusuna hakim olmak. Sabit adresleri ($A$1) kullanabilmek, dış adresler, diğer sayfa ve dosyalardaki hücreleri kullanabilmek.
- · Excel ile tipik hesap tabloları yapabilmek ve çözümler geliştirebilmek.
- · Excel araçları (şerit) üzerindeki belli araçları bilmek (Veri araçları gibi).
- · Koşullu biçimlendirmeyi (conditional formatting) bilmek ve gerektiğinde formül yazarak koşullu biçimlendirme yapabilmek.
- · Veri doğrulama (data validation) uygulamalarını bilmek ve gerektiğinde formül yazarak veri doğrulama yapabilmek. Baş harfi F olacak, beş harfli olacak ve son harfi K olacak. Örneğin FARUK gibi.
- · Grafik oluşturma konusuna hakim olmak. Farklı grafik türleri, ikincil eksen uygulamaları ve çeşitli biçimleme konularını bilmek.
- · EĞER (IF) fonksiyonu ve EĞER ile birlikte VE (AND) ve YADA (OR) kullanabilmek. İç içe EĞER yazabilmek.
- · ETOPLA (SUMIF), EĞERSAY (COUNTIF), EĞERHATA (IFERROR), EBOŞSA (ISEMPTY), FC (FC) gibi EĞER türevi fonksiyonları bilmek.
- · DÜŞEYARA (VLOOKUP) fonksiyonunu tipik kullanımıyla bilmek. İçinde KAÇINCI (MATCH) kullanabilmek. Veriler bulup getirme konusunda tipik hesap tablosu yapılarını bilmek. Aynı şekilde YATAYARA (HLOOKUP) fonksiyonunu da kullanabilmek ve ARA (LOOKUP) gibi diğer arama fonksiyonlarını da bilmek.
- · Büyük harfe çevirmek, küçük harfe çevirmek, soldan, sağdan ve ortadan almak gibi yeteneklerle bir metin veriyi parçalamak.
- · Veri analizi araçlarını (sıralama, filtreleme, alt toplamlar, konsolidasyon ve pivot tablo gibi) bilmek ve uygulamak.
- · Pivot tablo üzerinde gruplama işlemleri, grafik ve hesaplanmış alanlar oluşturabilmek.
- · Rutin işler için makro yazabilmek.
29 Nisan 2015 Çarşamba
Excelde bilinmesi gerekli temel şeyler nelerdir?
www.excelci.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder