9 Eylül 2015 Çarşamba

Excel'de tipik hatalar ve nedenleri

Hücreye sığmayacak kadar uzun bir sonuç döndüren bir formül yazıldığında ya da hücre içindeki sayı hücreye sığmıyorsa bu hata oluşur. Çözüm olarak sütun genişliği artırılır.
Excel sütun genişliklerinin sütunların ara çizgilerinden fare ile tutarak ayarlanmasını sağlar. 
#BÖL/0! hatası, bir formülde 0 (sıfır) ile bölme yapmaya çalıştığınızda oluşur. Bilindiği gibi herhangi bir sayının 0'a (sıfır) bölünmesi matemetik kuralları gereği anlamsızdır. Boş bir hücre ya da sıfırı bir bölen olarak içeren bir hücreye başvurulması durumunda #BÖL/0! Hatası oluşur. Çözümü, verileri ve yapılan işlemi kontrol etmek ve doğru formülü yazmaktır.
#YOK  (N/A) Hatası
#YOK hatası, kullanılabilecek hiçbir değer yokken oluşur. Bu hataya genellikle sonuç üretemeyen bir fonksiyon tarafından neden olunur. Örneğin DÜŞEYARA (VLOOKUP) fonksiyonunda eşleşecek değer bulunamaması gibi.
#AD?  (NAME) Hatası
#AD? hatası, Microsoft Excel'in tanımadığı bir ad (fonksiyon) kullandığınızda oluşur. Genellikle bir fonksiyonun yanlış yazılması durumunda karşılaşılır. Örneğin =TOPLA(a1:a5) yerine =TPLA(a1:a5) yazdığınızda. Çözüm fonksiyon adının doğru yazılmasıdır.
#BOŞ! hatası kesişmeyen iki alanın belirtilmesi durumunda oluşur. Birden çok alanı içeren formül kullanımlarında olabilir.
#NUM! (#SAYI!) hatası, bir sayı ile ilgili bir problem olduğunda oluşur. 46006395610 - Çok büyük sayıların girilmesi ya da oluşması. 
#BAŞV!  (REF) Hatası
#BAŞV! hatası, geçerli olmayan bir hücreye başvurduğunuzda oluşur. Örneğin bir formülü kopyalarken (sürüklerken) geçersiz bir hücreye yapıştırılması ve formül içindeki adreslerin geçersiz olması gibi. 

#DEĞER! hata değeri yanlış bir değer girildiğinde oluşur. Örneğin sayı olması gereken yerde metin bilgi (FARUK) kullanılırsa. Çözümü, verileri ve yapılan işlemi kontrol etmek ve doğru formülü yazmaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder